SPAANS   ENGELS   DUITS   NEDERLANDS

Telefonisch reserveren
en klantenservice

+34 922 434 409


  - Kamer van Koophandel Oasis La Palma

Geachte internetgebruiker,

Al gedurende 18 jaar zetten de 17 medewerkers van de ondernemingsgroep Oasis La Palma zich dagelijks in om u een zo breed mogelijk pakket aan toeristische diensten op La Palma aan te bieden. Een uitstekende verhouding tussen prijs, kwaliteiten servicestaat hierbij evenals comfort en veligheid hoog in het vaandel.

Het internetgebruik maakt onze wereld kleiner en toegankelijker, maar geeft tevens de ruimte aan niet geregistreerde ondernemingen, die zich voordoen als bijvoorbeeld autoverhuurbedrijven of verenigingen ter bevordering van het toerisme, hun illegale activiteiten op een verdekte manier online aan te bieden. Wij voelen ons verplicht u te informeren hoe u deze illegale bedrijven kunt herkennen en u te waarschuwen voor de gevolgen van het gebruik van diensten van deze illegale online aanbieders.

Voor meer info kunt u ook terecht op de website van Gobierno de Canarias, www.gobiernodecanarias.org - agencias de viaje.

Hoe kan ik nagaan wie legaal is?
Vraag het handelsnummer van de reisorganisatie of touroperator op en verifieer of deze daadwerkelijk bij de kamer van koophandel is geregistreerd. Meestal staat dit nummer op de website vermeld.

Wat gebeurt er als ik gebruik maak van illegale diensten?
Voorop staat dat u, door het contracteren van illegale diensten, bijdraagt aan het voortbestaan en de groei van de zwarte markt. Het in zee gaan met illegale dienstverleners lijkt voordelig: ondernemingen die op deze markt opereren, kunnen hun diensten goedkoper aanbieden door het niet naleven van de onderstaande wettelijk voorgeschreven regels.
Doch schijn bedriegt. In geval van problemen bij uw reis, accommodatie, huurauto of excursie, kunt u geen officiele klacht indienen daar de onderneming niet in het handelsregister opgenomen is. U zult dan eerst de illegaliteit van de organisatie moeten aanvechten. Bovendien geldt, dat als de dienstverlener niet geregistreerd staat, deze waarschijnlijk samenwerkt met illegale partners die evenmin garant hoeven te staan voor kwaliteit. De kans is dus groot dat u tijdens uw vakantie voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat is het verschil?
Een reisbureau moet voldoen aan de volgende bindende voorwaarden om garant te kunnen staan voor goede kwaliteit, correcte klantenservice en betrouwbaarheid:

 -De reisorganisatie dient de door de overheid (Gobierno de Canarias) verstrekte klachtenformulieren op de verkooppunten ter beschikking te stellen.

 -De dienstverlener moet beschikken over gelegaliseerde kopie van de statuten van de vennootschap en haar intrede in het handelsregister. In de statuten moet duidelijk geformuleerd zijn dat het enige doel van de vennootschap het uitvoeren van reisbureau gerelateerde activiteiten is.

 -Aangetoond moet kunnen worden dat het minimumkapitaal van de vennootschap 60.101,21 euro bedraagt. Indien de vennootschap 6 vestigingen heeft (inclusief hoofdkantoor), dient voor de opening van elke volgende vestiging het minimumkapitaal met 6.010,12 te worden vergoot.

-De vennootschap dient over een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering te beschikken die garant staat voor de dekking van eventuele schade die kan ontstaan bij het uitoefenen van de dagelijkse activiteiten. Deze verzekering dient alle vormen van fysieke, materiële en andere economische schade te dekken. Het minimum uit te keren bedrag dient 450.759,08 euro te zijn.

 -De vennootschap dient een gelegaliseerde kopie van een kredietgarantie zoals bepaald in art. 13 van de wet Decreto Ley te kunnen overhandigen of te kunnen bewijzen dat het agentschap is opgenomen in garantiefonds.

-De vennootschap dient over een kaart op een schaal van 1:50 of 1:100 te bschikken waar het hoofdkantoor en de diverse verkooppunten op weergegeven zijn.

-
Het vennootschap dient over een certificaat van het openbaar register te beschikken, waarin de commerciële naam en label, evanals de merknaam die wordt gebruikt door het agentschap, zijn opgenomen.


Hartelijk dank voor het vertrouwen in OASIS LA PALMA



HOME | Naar een vriend sturen | WIE ZIJN WIJ | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY VERKLARING | LOGIN REISAGENTEN | CONTACT
©2024 OASIS LA PALMA Secured by GeoTrust Powered by Juniper